Red robins

Red Robins har det smukke latinske navn Photinia x fraseri ‘Red Robin’. Med et navn som dette er det næsten uundgåeligt, at der er tale om en pragtfuld plante. Og det er det! Denne skinnende nåletræ er meget populær, og du finder den mere og mere i forskellige haver.

Det er en meget smuk hækplante, men den er også flot som en separat busk. Red Robin er en krydsning mellem forskellige Photinia fraseri-arter, som forekommer naturligt i asiatiske bjerge. Photinia fraseri hører til de stedsegrønne hækplanter, og en glansmispelhæk mister aldrig sine blade.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ hæk med røde blade

Synes du, at alt det grønne hele året rundt er lidt kedeligt, og vil du gerne have lidt farvevariation i din have? Helst pænt og lyst? Så er en hæk med røde blade et rigtig godt valg. De nye skud, der kommer frem om foråret, er ildrøde. Den røde farve på skuddene af Photinia fraseri ‘Red Robin’ skyldes, at de unge blade er rige på anthocyanin.

Dette sikrer, at bladene ikke brænder. Bladet skifter derefter langsomt farve til mørkegrønt om sommeren og brunrødt om vinteren. I juni får busken små, hvide blomster, og efter sommeren kommer der blå-sorte bær. Disse bær tiltrækker fugle, og derfor giver den røde robin hornbøg ikke kun farve, men også liv i din have. Husk, at blomsterne og bærrene ikke kommer frem, hvis du beskærer hårdt om foråret.

Plantning og beskæring af Red Robin limehækken

En hæk af Red Robin Mælkebøtte vokser ca. 30-40 cm. om året. Hækken kan blive op til 2,5 meter høj og kan gøres så lav, som du ønsker. Til meget høje hække er det bedre at vælge en hurtigtvoksende nåletræshæk eller f.eks. en laurbærhæk.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ bør beskæres en eller to gange om året for at få en flot, tæt og synlig hæk. Gør det under alle omstændigheder om efteråret. Beskæringen kan om nødvendigt være streng, selv ned til det gamle træ. Du kan også lade din glossy medlar hæk vokse frodigt, og i så fald skal du bare beskære sjældnere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *