Sådan forbereder du din have til vinteren

 

Hist og her en solskinsdag men også en del lavere temperaturer. Du kan se, at efteråret er på vej! For nogle kan dette være en tryghed, fordi du har mindre tid til at bruge på din have. Hvis du begynder at gøre din have klar til vinteren nu, vil du være der i god tid.

Og det er slet ikke så meget arbejde. Vi giver dig nogle tips til at sikre, at du kan nyde en velholdt have året rundt.

Plantning af blomsterløg
Og vi starter med det samme med det sjoveste. Plantning af blomsterløg. Hvor er det sjovt at lave det! For du ved, at muntre blomster vil blomstre igen næste år. Oktober er den bedste måned til dette. Så nu en lille smule. Så kan du nyde alle de smukke farver i din have næste forår.

Slår græs
Om vinteren vil græsset ikke vokse så meget. Så hold øje med, hvornår græsset holder op med at blive længere. Når tiden er inde, slå græsset en sidste gang. Som tommelfingerregel skal du holde en længde på 4 cm.

Fjern etårige
Dine planter og blomster er nu blevet færdige med at blomstre, desværre. Så det er på tide at fjerne det. Gør dette før den første frost, for ja… snart bliver jorden virkelig for hård. Og hvis du vil flytte planter, er det nu, du skal gøre det.

Medbring en haveslange
Luk for hanen ordentligt og tag haveslangen ind. Du får ikke længere brug for det. Dette forhindrer rørene i at fryse.

Dam vinteriseret
Har du en dam? Så er det vigtigt at sørge for, at det ikke fryser helt. Det er langt fra tilfældet nu heldigvis, men en god en at huske. Sørg for altid at have et hul i den. Og installer også en pumpe, hvis du har fisk i dammen. På denne måde kan de godt gå i dvale.

Saml blade
Snart vil bladene slippe af træerne igen. Sørg for, at løse blade ikke bliver liggende for længe på græsset i din have. Dette kan forårsage gule pletter.

Bring sårbare planter indendørs
Om sommeren kan du sætte nogle tropiske planter udenfor. Om vinteren er det desværre ikke længere tilfældet. Så sørg for, at du placerer de planter, der ikke kan tåle ekstrem kulde, indendørs, for eksempel i garagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *